Οι υπηρεσίες μας

Οι υπηρεσίες μας

Παιδοενδοκρινολογική εκτίμηση και τακτική παρακολούθηση παιδιών και εφήβων

Παιδοενδοκρινολογική εξέταση, αξιολογηση της σωματικής αύξησης και των χαρακτηριστικών ενήβωσης του παιδιού, εκτίμηση αποτελεσμάτων ενδοκρινολογικών εξετάσεων μετά από σύσταση του παιδιάτρου ή ανησυχία των γονέων.

Τακτική παρακολούθηση και θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών με ενδοκρινολογικές παθήσεις , σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία ή διαταραχές του μεταβολισμού.

Δυνατότητα προληπτικής προσυμπτωματικής παιδοενδοκρινολογικής εξέτασης. Συνιστάται για τον έγκαιρο και προσεκτικό έλεγχο της σωματικής ανάπτυξης και ενήβωσης του παιδιού. «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν»

Tακτική παρακολούθηση και εκπαίδευση παιδιών και εφήβων με Σακχαρώδη Διαβήτη

Με ιδιαίτερη αφοσίωση προσεγγίζουμε το παιδί με σακχαρώδη διαβήτη και την οικογένειά του. Προσφέρουμε ενημερωτικό υλικό, την αρχική εκπαίδευση καθώς και επανάληψή της σύμφωνα με εξειδικευμένους ελληνικούς και γερμανικούς οδηγούς εγκεκριμένους από τις αντίστοιχες διαβητολογικές εταιρείες και λαμβάνοντας υπόψιν τις ξεχωριστές ανάγκες και διατροφικές συνήθειες κάθε παιδιού και της οικογένειάς του. Παράλληλα σε συνεργασία με παιδοδιατροφολόγους και παιδοψυχολόγους με πολύχρονη πείρα στον παιδικό διαβήτη προσφέρουμε ολιστική υποστήριξη. Νοσηλεία μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από συνεννόηση με τους γονείς σε συνεργαζόμενη κλινική.

Δεύτερη γνώμη

Κάποιες φορές οι γονείς ή ακόμη και ο θεράπων παιδίατρος εκφράζουν προβληματισμούς για την έναρξη μιας θεραπειάς που έχει προταθεί ή για μια παρατεταμένη στάση αναμονής επί συμπτωμάτων του παιδιού. Συνήθως η αιτία βρίσκεται στην ελλειπή κατανόηση της πάθησης ή της θεραπευτικής προσέγγισης. Η αναζήτηση δεύτερης γνώμης είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ασθενούς και της οικογένειάς του. Μετά από προσεκτική λήψη του ιστορικού, εξέταση του ασθενούς, και αξιολόγηση των εργαστηριακών και απεικονιστικών του εξετάσεων θα συζητήσουμε μαζί τις δυνατές διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης και προσφέροντας εξατομικευμένη προσέγγιση. Παράλληλα λόγω της συνεργασίας της με πανεπιστημιακά κέντρα συσσωρευμένης εμπειρίας στην Ελλάδα και τη Γερμανία, η ιατρός έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει την επιστημονική της εκτίμηση για την καλύτερη δυνατή φροντίδα του παιδιού σας.

Συμβουλή εξ αποστάσεως

Για ασθενείς οι οποίοι μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή που έχουν σοβαρά συνοδά νοσήματα και για διευκόλυνση των οικογενειών τους και των ίδιων των παιδιών, προσφέρουμε τη δυνατότητα αξιολόγησης ενδοκρινολογικών εξετάσεων και εξ αποστάσεως ιατρικής συμβουλής μόνο κατόπιν συνεννόησης. Τονίζεται πως κάθε σύσταση δίδεται με επιφύλαξη αν δεν έχει προηγηθεί αντικειμενική εξέταση του ασθενούς.