Η ιατρός

Εβελίνα Κ. Πάνου

Η Εβελίνα Πάνου είναι παιδίατρος με πιστοποιημένη εξειδίκευση στην Παιδοενδοκρινολογία και Παιδοδιαβητολογία απο τον Γερμανικό Ιατρικό σύλλογο (ÄΝR). Εισήλθε μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και αποφοίτησε μετά από εξαετή φοίτηση. Εκπαιδεύτηκε στην Παιδιατρική στις πανεπιστημιακές κλινικές του Marburg και της Βόννης στην Γερμανία και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε για τρία χρόνια στην Παιδοενδοκρινολογία και Παιδοδιαβητολογία υπό την καθοδήγηση του προέδρου της Γερμανικής Παιδοενδοκρινολογικής Εταιρείας. Εργάστηκε ως συντονίστρια του τμήματος παχυσαρκίας («Durch Dick und Dünn») της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής της Βόννης και συμμετείχε στην εκπαίδευση παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη και των γονέων και δασκάλων τους. Διετέλεσε για δύο χρόνια επιμελήτρια της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής της Βόννης συμμετέχοντας παράλληλα στη διδασκαλία των φοιτητών της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου. Στο επιστημονικό της έργο περιλαμβάνεται η συμμετοχή της με ανακοινώσεις και διαλέξεις σε γερμανικά, ελληνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια και ημερίδες.

ΕΡΓΑΣΙΑΚH ΕΜΠΕΙΡΙΑ

05/2019 – σήμερα

• Επιστημονική Υπευθύνη Παιδιατρικού τμήματος στην Κλινική Mediterraneo First Care

10/2018 – σήμερα

• Επιστημονικός Συνεργάτης Ενδοκρινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Ιασώ Παίδων

04/2018 – σήμερα

• Ακαδημαϊκός υπότροφος /Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Διαβήτη, Α’ Παιδιατρική Κλινική Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

02/2016 -01/2018

• Επιμελήτρια Γενικής Παιδιατρικής και Eνδοκρινολογικού – Διαβητολογικού τμήματος
στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βόννης (Kinderklinik, Universitätsklinikum Bonn)

01/2013 – 01/2016

• Ειδικευόμενη Παιδίατρος στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βόννης (Kinderklinik, Universitätsklinikum Bonn)

10/2010 – 12/2012

• Ειδικευόμενη Παιδίατρος στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Marburg (Kinderklinik, Universitätsklinikum Marburg)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

03/2018

Απόκτηση Εξειδίκευσης στην Παιδοενδοκρινολογία και Παιδοδιαβητολογία μετά από εξετάσεις του ιατρικού συλλόγου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Γερμανία. (Zusatzweiterbildung Kinder-Endokrinologie und -Diabetologie)

01/2015 – 01/2018

Εξειδίκευση στην Παιδιατρική – Παιδοενδοκρινολογία και Παιδοδιαβητολογία στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βόννης

11/2016:

Πιστοποίηση ως Παιδοδιαβητολόγος μετά από εξετάσεις της Γερμανικής Εταιρείας Σακχαρώδους Διαβήτη (DDG)

01/2016

Απόκτηση Παιδιατρικής ειδικότητας μετά από εξετάσεις του ιατρικού συλλόγου Hessen, Γερμανία. (Fachärztin für Kinder- und Jugendmedizin)

10/2010 – 12/2015

Ειδίκευση στην Παιδιατρική στις Παιδιατρικές Κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βόννης και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Marburg (1 έτος αποκλειστική εκπαίδευση στο Παιδοενδοκρινολογικό – Παιδοδιαβητολογικό τμήμα)

10/2004 – 07/2010

Φοίτηση στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτηση με Βαθμό Πτυχίου 8.0 „Λίαν Καλώς“

06/2004

Πανελλήνιες Εξετάσεις, Εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Φοίτηση στο Εξωτερικό:


04/2010: Τμήμα Ενδοκρινολογίας Παθολογικής Κλινικής, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Εδιμβούργου. (University of Edinburgh, Royal Infirmary)

02-06/2009: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βιέννης (Medizinische Universität Wien, AKH)

ΜΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

• Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας (ΕΕΠΕE)

• European Society for Paediatric Endocrinology (ESPE)

• Deutsche Gesellschaft für Kinderendokrinologie und -diabetologie (DGKED)

• Deutsche Diabetes Gesellschaft (DDG)

• Deutsche Gesellschaft für Kinder- und Jugendmedizin (DGKJ)